Astmamiddel Ablynx in preklinische fase

Edwin Moses - Foto Emy Elleboog ©Emy Elleboog

Het biofarmabedrijf Ablynx is de preklinische ontwikkeling begonnen van een potentieel geneesmiddel om ernstig allergisch astma te behandelen. Het is de bedoeling in de tweede helft van 2014 met een klinische Fase I-studie te starten.

Het middel in ontwikkeling is ALX-0962. Daarover zegt Ablynx het volgende: 'ALX-0962 bestaat uit een uiterst krachtig anti-IgE Nanobody met een uniek dubbel werkingsmechanisme (dat betrekking heeft op haar vermogen om met sterke affiniteit te binden met IgE alsook om receptor-gebonden IgE te verdringen), samen met een Nanobody dat bindt met humaan serum albumine om het in vivo plasmahalfleven te verlengen.' IgE staat voor 'immunoglobuline E'.

Als alle studies gunstige resultaten opleveren, zou ALX-0962 een prima biologisch geneesmiddel van de volgende generatie kunnen worden, dat mogelijk belangrijke voordelen biedt in vergelijking met de bestaande behandelingen.

Het middel van Ablynx zou ook voor meer patiënten soelaas kunnen brengen, onder meer voor patiënten die nu niet in aanmerking komen voor een behandeling met omalizumab vanwege 'hun te hoge IgE ttot lichaamsgewichtverhouding'. Mogelijk is het veiligheidsprofiel van ALX -0962 ook beter, werkt het sneller en is het middel eenvoudiger te doseren.

Ernstig allergisch astma vertegenwoordigt een aanzienlijk deel van de totale astmamarkt, die vandaag een waarde heeft van 14,7 miljard dollar, geeft Ablynx-topman Edwin Moses nog mee.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud