Advertentie

AstraZeneca hervat proeven met coronavaccin

In een laboratorium van AstraZeneca worden coronavaccins samengesteld. ©AFP

De testen van het mogelijke coronavaccin, waarvan ons land 7,5 miljoen dosissen besteld heeft, waren deze week stopgezet toen een proefpersoon onwel werd.

Het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca heeft de proeven met een mogelijk coronavaccin hervat in het Verenigd Koninkrijk. Woensdag raakte bekend dat de testen tijdelijk stopgezet werden vanwege medische problemen met een proefpersoon. AstraZeneca werkt voor het vaccin samen met de universiteit van Oxford. Daarbij speelt de Belg Bruno Holthof, die CEO is van het universitaire ziekenhuis, een hoofdrol in de mondiale race naar het eerste coronavaccin.

De ontwikkelaars kregen een groen licht van de Britse geneesmiddelenautoriteit. Die liet weten dat het veilig is om de klinische tests met het 'AZD1222'-vaccin voort te zetten.

7,5 miljoen Belgische dosissen

De ontwikkeling van het AstraZeneca-vaccin is relevant voor ons land.  België sloot zich aan bij de Europese Commissie, die vorige maand met AstraZeneca een aankoopcontract sloot. Als het bedrijf de vaccinontwikkeling succesvol afrondt, zullen de Europese lidstaten er 300 miljoen dosissen van kunnen kopen, met een optie voor 100 miljoen extra dosissen. Voor ons land zijn 7,5 miljoen dosissen gereserveerd, die mogelijk eind maart geleverd zouden worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud