Advertentie
opmerkelijk

Bekijk dashboard van veel voorkomende Europese ziektes

Janssen heeft veel voorkomende ziektes in Europa verwerkt in een digitaal 'dashboard' dat online voor iedereen toegankelijk is. De website geeft bijvoorbeeld aan welke geneesmiddelen voor handen zijn of welke nog in onderzoek zijn voor psoriasis of diabetes.

Het farmabedrijf Janssen pakt uit met een handige digitale tool over veel voorkomende ziektes in Europa. Denk aan depressie, psoriasis, prostaatkanker, Alzheimer of nog de ziekte van Crohn. Op de website www.diseaselens.com heeft Janssen tal van informatie over die ziektes verzameld, gaande van hoeveel mensen aan de ziekte lijden tot welke geneesmiddelen beschikbaar zijn. Concreet heeft Janssen gegevens verwerkt over 15 ziektes in 28 Europese landen.

'De EU-disease lens', zoals de tool heet, is volledig gratis en voor iedereen online toegankelijk. Janssen wenst zo betere informatie te verspreiden over gezondheidsproblemen, alsook het Europese dialoog tussen overheden rond belangrijke gezondheidskwesties aanmoedigen.

'Met dit innovatieve platform kan de sector van de gezondheidszorg op de hoogte blijven van de meest betrouwbare publiek beschikbare ziektegegevens. Het platform is boeiend, interactief en wordt gevoed met gegevens uit de echte wereld, om zo iedereen te stimuleren meer te leren over de prevalentie van ernstige ziektes', stelt Beatrice Tardieu, directeur bij Janssen's Health Policy Centre. Ze wijst erop dat de informatie geen aanbevelingen geeft voor een behandeling, maar enkel bedoeld is om leerzaam te zijn.

'Wanneer Janssen gesprekken aanvangt met beleidsmakers over de toekomst van de gezondheidszorg, dan is de basis hiervoor altijd feiten en cijfers. Over ziektes, over mortaliteit, enz. Om zeker te zijn dat we een gelijke basis hadden, hebben daarom zelf de gegevens op een rijtje gezet. Dat helpt ons, maar het is ook educatief voor de buitenwereld', duidt Stefan Gijssels, VP Communications & Public Affairs bij Janssen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud