Beleggers dumpen kleine biotechaandelen

Een onderzoeker aan het werk bij Galapagos in Leiden. ©Bloomberg

De grootste stijger ArgenX wordt door steeds meer beleggers in de armen gesloten, maar bij de slechtste aandelen van de dag horen drie biotechaandelen waar het momentum tegenzit: Sequana Medical, ASIT Biotech en Bone Therapeutics.

Beleggers dumpen op de Brusselse beurs de kleine biotechbedrijven. Sequana Medical   tuimelt nog eens 10 procent naar 6,66 euro en noteert nu een derde onder de intekenprijs van maandag. Na de geflopte beursintroductie zijn de zaken er dus duidelijk niet op verbeterd.

De jongste beurstelg noteert nu een vijfde onder zijn intekenprijs van 8,5 euro.

Cashvoorraad

Bij de inherent verlieslatende onderzoeken naar moleculen of therapieën die misschien ooit uitmonden in een rendabel geneesmiddel, zijn de cashburn en hoe lang die nog kan blijven duren cruciaal. Daarom gaan vaak de biotechnamen die op dat vlak het zwakst staan het vlotst onderuit op de beurs.

Ook andere kleine krap bij kas zittende biotechbedrijven staan in de vuurlinie (en op een diepterecord). ASIT Biotech  tuimelt 6,6 procent naar 1,06 euro. Het nieuwe management bij de allergiespecialist kondigde vorige maand aan op zoek te gaan naar partners in een poging tot een doorstart. 

Kapitaalronde

In november moest Bone Therapeutics  zijn belangrijkste onderzoek - dat potentieel het dichtst bij de markt stond - in de prullenmand gooien wegens zwaar tegenvallende testresultaten. En het bedrijf zit krap bij kas, wat vragen doet rijzen over de financiering van het resterend onderzoek.

Een kapitaalronde dringt zich op - waarschijnlijk zoals steeds bij biotech een private plaatsing. Die zal tegen bradeerprijzen moeten gebeuren met dus een forse verwatering voor de aandeelhouders. Daar neemt de koers duidelijk al een stevig voorschot op. Het aandeel duikt nog eens een tiende lager naar 3,56 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n