Belgisch biotechbedrijf Iteos sluit miljardendeal met GSK

Michel Detheux, de CEO van Iteos ©M. Scott Brauer

Iteos Therapeutics sluit voor zijn kankeronderzoek een deal met de farmareus GSK. Dat kan het Belgische bedrijf tot anderhalf miljard dollar opleveren.

Iteos Therapeutics is actief in het domein van immuno-oncologie en werkt op twee pistes om het immuunsysteem op scherp te zetten zodat het kankertumoren kan overwinnen. Een van die onderzoeksprogramma’s (EOS-448) heeft nu de aandacht getrokken van de farmareus GSK. Eerder dit jaar bleek uit een kleine studie bij 20 vergevorderde kankerpatiënten dat de ziekte bij de helft ofwel stabiliseerde ofwel verbeterde.

625 miljoen
voorafbetaling gsk
GSK stort meteen 625 miljoen dollar op de bankrekening van Iteos. Dat bedrag kan de komende jaren oplopen tot 1,45 miljard dollar.

Hoewel dat onderzoek nog in heel vroeg stadium zit en de resultaten nog met een korrel zout genomen dienen te worden, is GSK bereid een bom geld op tafel te leggen om bij het onderzoek betrokken te worden en het potentiële medicijn samen te ontwikkelen. Het aandeel Iteos schoot bij opening op Nasdaq 50 procent omhoog. De beurswaarde benadert nu opnieuw een miljard dollar.

Iteos krijgt van GSK meteen 625 miljoen dollar op zijn rekening gestort. Daar kunnen nog mijlpaalbetalingen bijkomen. Het bedrag kan op die manier oplopen tot 1,45 miljard dollar, afhankelijk van de vorderingen in het onderzoek en het commercieel succes.

Iteos geeft niet alle rechten op het onderzoek uit handen. Het zal mee instaan voor de verdere financiering, en daartegenover staat dat het de helft van alle winsten op de verkoop in de VS op zak mag steken. In Europa zal Iteos zich tevreden moeten stellen met een kleiner deel van de koek in de vorm van royalties.  

De essentie

  • Iteos heeft voor de verdere ontwikkeling van een van zijn kankeronderzoeken een deal gesloten met GSK. Die betaalt meteen 625 miljoen dollar, en dat kan oplopen tot 1,45 miljard dollar.
  • Iteos werd opgericht in 2011 en telt 85 werknemers verspreid over Gosselies en Boston.
  • Iteos maakte vorig jaar zijn debuut op Nasdaq en haalde er 210 miljoen dollar op, wat het totaal sinds de opstart op meer dan 400 miljoen bracht.
  • Een van de vroege investeerders was Fund+, het fonds van Désiré Collen. Tim Van Hauwermeiren, CEO van Argenx, zit in de raad van bestuur.

The next big thing

Bij het onderzoek draait alles om TIGIT. Dat is een soort schakelaar in het menselijk lichaam die het immuunsysteem regelt en afremt indien nodig. Iteos heeft een sleutel ontdekt om die natuurlijke rem uit te zetten waardoor de immuuncellen op volle kracht kanker te lijf kunnen gaan.

TIGIT wordt beschouwd als de volgende grote doorbraak in oncologie. Iteos is evenwel niet de enige die dat pad bewandelt. Onder meer Merck en Genentech hebben al tientallen, grotere studies lopen en hebben enkele jaren voorsprong.

Dit geeft ons een aanzienlijk voordeel in een zeer concurrentiële markt.
Michel Dtheux
CEO Iteos

Ook Gilead en Bristol-Myers Squibb sprongen recentelijk op dit domein via samenwerkingen met respectievelijk de Amerikaanse biotechbedrijven Arcus en Agenus. Ook daarbij is sprake van bedragen die kunnen oplopen tot anderhalf miljard dollar, maar de vooruitbetalingen zijn slechts een derde van wat Iteos wist te krijgen.

Voor Iteos biedt de deal een mogelijkheid om met een farmareus - met de nodige vuurkracht en expertise -  snel stappen te zetten en de achterstand in te halen. 'Dat geeft ons een aanzienlijk voordeel in een zeer concurrentiële markt', aldus Michel Detheux, CEO en mede-oprichter van Iteos.

Voor GSK is de deal van grote strategische waarde. GSK vecht via immunotherapie al op meerdere fronten tegen kanker en krijgt er nu een extra wapen bij. In plaats van die wapens één per één in te zetten, wil GSK nu een leger met verschillende eenheden in de strijd werpen.  ‘Door verschillende medicijnen met verschillende werkingsmechanismes te combineren hopen we transformatief te zijn en een groot verschil te maken voor veel patiënten.’

Immunotherapie heeft tot een revolutie geleid. Toch stellen we vast dat nog altijd minder dan 30 procent van de kankerpatiënten positief reageert op de bestaande behandelingen.
Hal Barron
Wetenschappelijk directeur GSK

Het voorbije decennium heeft het kankeronderzoek enorme stappen vooruit gezet. Door nieuwe technologie is de opsporing van kanker in een vroeg stadium mogelijk geworden. Immunotherapie is voor  veel kankertypes een standaardbehandeling geworden. Vooral voor patiënten met long- en huidkanker is ze een zegen geweest, met tumoren die volledig verdwijnen en zelfs bij de stopzetting van de therapie niet terugkomen. Keytruda, een medicijn van Merck, is uitgegroeid tot een blockbuster met vorig jaar wereldwijd meer dan 14 miljard dollar omzet. ‘Immunotherapie heeft tot een revolutie geleid. Toch stellen we vast dat nog altijd minder dan 30 procent van de kankerpatiënten positief reageert op de bestaande behandelingen’, aldus Bal Harron, wetenschappelijk directeur van GSK.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud