Belgisch biotechfonds Droia sluit af op 220 miljoen euro

Luc Verelst, voormalig bouwondernemer en oprichter van Droia. ©Photo News

Droia, het geesteskind van de ondernemer Luc Verelst, heeft 220 miljoen euro verzameld om de zoektocht naar medicijnen voor genetische - vaak zeldzame - ziektes te financieren.

Droia Genetic Disease mikte oorspronkelijk op 150 miljoen euro, maar dat is dus ruimschoots gehaald. In eerste fase legden onder meer Marc Coucke, Urbain Vandeurzen, Emiel Lathouwers, Philippe Vlerick, Bart Verhaeghe en de tabaksfamilie Vandermarliere geld op tafel, naast een reeks institutionele investeerders.

Tijdens een eindspurt stapte onder meer ook het farmabedrijf Bristol Myers Squib mee aan boord.

450 miljoen
opgehaald geld
In totaal haalden de drie fondsen van Droia al 450 miljoen euro op.

Het is het derde investeringsfonds van Droia, dat al 20 werknemers met biomedische expertise telt. In totaal haalde Droia al 450 miljoen euro op. De twee eerste fondsen legden de focus op kankermedicijnen. Een van de succesverhalen was het Belgisch-Britse biotechbedrijf Tusk Therapeutics dat aan een immuuntherapie tegen kanker werkte en aan het Zwitserse Roche werd verkocht voor 655 miljoen euro.

Het nieuwste fonds mikt op de behandeling van genetische ziektes en heeft al drie bedrijven in portefeuille die zoeken naar een manier om de ziekte van Huntington, ALS en alzheimer aan te pakken.

Het fonds kijkt niet enkel naar mogelijkheden in Europa, maar ook in de VS, waar het met George Golumbeski een nieuwe partner aan boord heeft gehaald. Hij is een veteraan in de sector, bekleedde topfuncties bij onder meer Novartis en Celgene, en is ook betrokken bij de durfkapitalist Arch Venture.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud