Advertentie
Advertentie

Biocartis bevestigt jaarprognoses

Een Idylla-minilab van Biocartis. ©rv

Het diagnosticabedrijf Biocartis zal dit jaar naar verwachting 325 à 350 Idylla-systemen installeren, terwijl de verkoop van cartridges met 30 à 35 procent zal stijgen.

Daarmee bevestigt het management van Biocartis  de (verlaagde) doelstellingen die in september werden voorgesteld. 

197 miljoen
Cash
Biocartis had eind september 197 miljoen euro cash op zijn rekening staan.

Toen legde Biocartis de lat een pak lager dan voorheen, te wijten aan de trager dan verwachte opmars in de Verenigde Staten. De prognose voor de verkochte cartridges werd in een ruk gehalveerd, waardoor de beleggers massaal afhaakten. De aandelenkoers zakte in een mum van tijd met bijna de helft en bereikte een nieuw dieptepunt. Intussen is de beurswaarde al een beetje hersteld tot 354 miljoen euro. 'We zijn een snelgroeiend bedrijf. We gaan hard vooruit. Dan kan je al eens in een put rijden', zei topman Herman Verrelst toen. 

'Moeilijke periode'

In zijn kwartaalupdate meldt Biocartis donderdag dat het aantal geïnstalleerde Idylla-systemen tijdens het derde kwartaal is gestegen, zonder in detail te treden. Er werden 27 procent meer cartridges verkocht. 'Het voorbije kwartaal was een moeilijke periode', meldt Verrelst. 'Maar we hebben de juiste acties ondernomen om de komende jaren verder te groeien.'

In de VS gaat Biocartis door een transformatie. Een overeenkomst met het miljardenbedrijf Fisher Healthcare werd er stopgezet. Biocartis besliste er de verkoop volledig in eigen handen te nemen. 'De klanten zijn met succes overgezet en we hebben onze verkooporganisatie versterkt.' Verrelst is ervan overtuigd dat dat de manier is om de implementatie van de Biocartis-technologie bij ziekenhuizen en laboratoria te versnellen.

Precieze omzet- en winstverwachtingen geeft het bedrijf niet. Biocartis had eind september 197 miljoen euro cash op de bankrekening. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud