Advertentie

Biocartis herstart door brand stilgelegde productielijn

Een Idylla-zaklabo van de Mechelse specialist in diagnostica Biocartis. ©DB60045103

De Mechelse specialist in snelle medische diagnoses Biocartis meldt dat de productielijn weer operationeel is sinds begin deze week. Dat moet helpen de groeiprognoses te halen.

Biocartis maakt Idylla-zaklabo's en bijbehorende cartridges voor snelle diagnoses. De tests gebeuren door de cartridges, een soort plastic cassette met bloed of weefsel, in een Idylla-labo te stoppen. 

Donderdagochtend kondigt het bedrijf de heropstart aan van haar hogevolume-cartridgeproductielijn ML2. Na een brand in een van de opslagfaciliteiten in de nacht van 30 juli werd de productie van die lijn tijdelijk opgeschort omdat er structurele herstellingen aan het gebouw en de ondersteunende systemen nodig waren.

Die herstellingen werden, net als de controle- en de kwaliteitsgerelateerde procedures, eerder deze week voltooid, meldt Biocartis nu. Dat leidde tot de herstart van de ML2-lijn in de nacht van 21 september 2021.

Begin deze maand, bij de aankondiging van de halfjaarresultaten, bevestigde Biocartis zijn doelstelling van 40 procent groei in cartridgevolumes voor 2021 onder voorbehoud van de herstart van de ML2-lijn en de tijdige beschikbaarheid van reagentiagrondstoffen in voldoende hoeveelheden.

Nu de ML2-lijn opnieuw is opgestart, blijft Biocartis inspanningen leveren om de levering van reagentia veilig te stellen, klinkt het, om de volledige capaciteit van de ML2-lijn te kunnen benutten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud