Biocartis ontvangt 1,7 miljoen IWT-steun

Biocartis-CEO Rudi Pauwels ©Diego Franssens

Het Belgisch-Zwitserse biotechnologiebedrijf Biocartis heeft een subsidie van 1,7 miljoen euro ontvangen van het innovatiefonds IWT. Dat geld zal gebruikt worden om de mogelijkheden van Idylla, het befaamde minilab van Biocartis, verder uit te breiden.

Biocartis, met hoofdkwartier in Mechelen en 170 werknemers, werd in 2007 opgericht door de biotechondernemer Rudi Pauwels. Biocartis heeft een minilab ontwikkeld dat past in een handpalm. Daarop kunnen artsen klinische tests uitvoeren waarvan de resultaten binnen het uur beschikbaar zijn.

Het minilab gaat op zoek naar biomerkers. Dat zijn meetbare stoffen in het lichaam die de toestand van een ziekte weergeven. Vandaag kan Biocartis zo al meerdere, vooral kankergerelateerde, biomerkers opsporen.

Maar dat blijft beperkt tot biomerkers van hetzelfde type. Met het IWT-geld wil het biotechbedrijf nu de capaciteit van het minilab uitbreiden om terzelfdertijd biomerkers van verschillende types op te sporen. 'Vandaag kan dit enkel door een combinatie van meerdere testen, doorgaans op verschillende toestellen en in aparte laboratoria, wat dergelijke testen zeer duur maakt', aldus Biocartis in een persbericht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud