Biocartis ontwikkelt test voor coronavirus

Het labo van Biocartis in Mechelen. ©Kristof Vadino

Door datzelfde coronavirus ziet de diagnosticagroep zich genoodzaakt de jaarprognoses op te bergen.

Biocartis  kondigt donderdag de ontwikkeling aan van een SARS-CoV-2-test, het virus dat Covid-19 veroorzaakt, op zijn minilabo Idylla. 'Zodra er regulatoire goedkeuring komt, kan de Idylla ingezet worden om snel en eenvoudig personen met griepachtige symptomen te testen', zegt Biocartis.

Biocartis ontwikkelt de test met niet nader genoemde partners. Afhankelijk van de goedkeuring van de FDA, verwacht Biocartis een lancering in de tweede helft van 2020.

De diagnosticagroep uit Mechelen maakt de ontwikkeling bekend samen met een niet bijster positieve trading update over het eerste kwartaal. Het coronavirus heeft voor een vertraging gezorgd in de installatie van de Idylla-diagnoseplatformen. Biocartis verwijst naar de beperkte toegang tot ziekenhuizen. Bijgevolg schort Biocartis de jaarprognoses op.

Biocartis ging dit jaar uit van een toename van het aantal geïnstalleerde Idylla's tussen 300 à 350. En dat had moeten leiden tot 30 procent extra cartridgeverbruik. De Idylla's draaien op cartridges zoals printers draaien op inkt. Beide doelstellingen worden nu opgeborgen. In het eerste kwartaal was nog een jaar-op-jaar stijging met 68 procent van het cartridgevolume.

Kaspositie

Tegen eind dit jaar verwacht Biocartis nog steeds een kaspositie van 110 miljoen euro, tegenover 170 miljoen euro eind maart.

Tot slot kondigt Biocartis de aanstelling aan van Jean-Marc Roelandt (ex-MdxHealth) als nieuwe CFO. Hij vervangt Ewoud Welten die eind januari zijn terugkeer naar Nederland aankondigde. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud