Biocartis richt joint venture op in China

Idylla, het minilabo van Biocartis. ©REUTERS

Het biotechbedrijf Biocartis creëert samen met een Chinese partner een joint venture om het minilab Idylla op de Chinese markt te lanceren.

Het Mechelse Biocartis is een specialist in moleculaire diagnostiek en ontwikkelt het minilabo Idylla. Het bedrijf gaat in zee met Guangzhou Wondfo Biotech voor de oprichting van een joint venture met de bedoeling Idylla op de Chinese markt te brengen. Beide bedrijven hebben een belang van 50 procent.

De toepassing is beperkt tot oncologie, wat in China een grote markt is. In 2015 werden meer dan 4 miljoen kankergevallen gediagnosticeerd in China. Longkanker is de meest voorkomende kanker in de Volksrepubliek, met jaarlijks bijna 800.000 nieuwe gevallen.

'Door het stijgend aantal kankergevallen groeit ook het aantal gerichte en immuno-oncologie behandelingen die voorgeschreven worden met behulp van de resultaten van moleculaire diagnosetests', zegt Biocartis in een persbericht. 'De Chinese MDx-markt is een van de snelst groeiende ter wereld en zal naar verwachting een totale waarde hebben van 1,5 miljard dollar tegen eind 2022.'

De joint venture zal zich aanvankelijk bezighouden met lokale productie, commercialisatie en registratie bij de Chinese autoriteiten van de bestaande producten uit het oncologietestmenu van Idylla. Het gaat onder meer om melanoom, darm- en longkanker. In een volgende fase zou de joint venture dan nieuwe tests ontwikkelen 'op maat van de specifieke noden van de Chinese markt'.

De totale investering in de joint venture voor beide partijen bedraagt 14 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect