Advertentie

Biocartis verlaagt jaarprognose voor zaklabo's

Herman Verrelst, de CEO van het Mechelse Biocartis. ©Wim Kempenaers

De Mechelse specialist in snelle kankerdiagnose mikt op de installatie van zo'n 300 Idylla-zaklabo's dit jaar, terwijl er in september nog sprake was van 300 à 350.

In zijn update voor het derde kwartaal geeft Biocartis , de Mechelse specialist in snelle kankerdiagnose, aan dat het eind dit jaar zo'n 300 stuks van zijn zaklabo Idylla geïnstalleerd zal hebben. Dat terwijl Biocartis in september nog sprak over 300 à 350 verse installaties.

In het derde kwartaal gebeurde de helft van alle plaatsingen in de Verenigde Staten, maar de impact van de pandemie vertraagde de groei in de rest van de wereld, aldus Biocartis.

Biocartis verkoopt zijn Idylla-toestellen - minilabo's zo groot als een broodmachine - en cartridges aan labo's en ziekenhuizen. Een laborant plaatst een druppel bloed, urine of lichaamsweefsel in de cartridge en schuift die als een cassette in de Idylla. Een tweetal uur later is het resultaat bekend.

Nog in zijn kwartaalupdate geeft Biocartis aan dat het tegen eind dit jaar mikt op een verkoop van 228.000 cartridges, een groei van zo'n 30 procent jaar op jaar. De Mechelse diagnosticaspecialist mikt tegen eind dit jaar op een cashpositie van 120 miljoen euro.

120 miljoen
cashpositie
Biocartis mikt tegen eind dit jaar op een cashpositie van 120 miljoen euro.

Biocartis kondigde net nog aan dat zijn volledig geautomatiseerde SARS-CoV-2- coronatest in Europa op de markt mag komen. De beëindiging van de samenwerking met de Amerikaanse partner Genomic Health eind oktober was een serieuze streep door de rekening, maar Biocartis kondigde intussen begin november aan in zee te gaan met GeneProDx, een bedrijf uit Chili, voor de ontwikkeling van een test voor schildklieraandoeningen op Idylla. Net als met het Amerikaanse Endpoint Health, een Californisch bedrijf in moleculaire diagnostica.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud