Advertentie

Biotech Tools overweegt beursgang

©HollandseHoogte

Het Brusselse biotechbedrijf Biotech Tools heeft beursplannen. Het wil uiterlijk volgende zomer naar Euronext Brussel trekken. Dat zeggen meerdere bronnen.

Biotech Tools is een spin-off van de Université Libre de Bruxelles (ULB). Het bedrijf ontwikkelt producten die allergieën zoals astma, hooikoorts of voedselallergieën voorkomen of behandelen. Die producten werken niet in op de symptomen van de allergie, maar op het immuunsysteem.

Het Brusselse bedrijf haalde enkele maanden geleden via een converteerbare lening 4 miljoen euro op. Met dat geld wil Biotech Tools het fase III-onderzoek voor zijn geneesmiddel tegen pollenallergie financieren.

Publieke investeerders

De meeste aandeelhouders tekenden in op de operatie. De publieke investeringsmaatschappijen FPIM, SRIB, SRIW en Meusinvest zijn de grootste aandeelhouders van Biotech Tools. Ook Bernard Marchant (mediagroep Rossel), de broers Le Hodey (mediagroep IPM) en een telg van de InBev-familie de Spoelberch zitten in het kapitaal. Het management heeft eveneens aandelen in handen.

 Volgens onze informatie engageerden de aandeelhouders die op de converteerbare lening van 4 miljoen euro intekenden zich om bij een beursintroductie het dubbele op tafel te leggen. Het management van Biotech Tools blijft voorzichtig. Een beursgang is een van de mogelijke pistes, luidt het. Maar een bijkomende private kapitaalronde wordt niet uitgesloten.

Het afgelopen anderhalf jaar trokken vijf biotechbedrijven naar Euronext Brussel: Genticel en Argen-X in 2014; Bone Therapeutics, Biocartis en Mithra Pharmaceuticals dit jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud