Advertentie
Advertentie

Biotechbedrijf Amakem lonkt naar de beurs

Het biotechbedrijf Amakem, een afsplitsing van het voormalige Devgen, wil begin volgend jaar klaar staan om de stap naar de beurs te maken. ‘We wachten nog de resultaten af van een medicijnstudie in september. Als die goed zijn, gaan we voluit voor een beursgang’, zegt Jean Marie Stassen, lid van het directiecomité.

Stassen was tot 2012 R&D-directeur bij Thrombogenics en begeleidde mee de ontwikkeling van het oogmedicijn Jetrea, dat nu op de markt is. Amakem ontstond in 2010 door de afsplitsing van de farma-activiteiten van het Gentse Devgen, dat nu eigendom is van Syngenta.

Het verst gevorderde onderzoeksprogramma van Amakem betreft een medicijn voor de behandeling van de oogziekte glaucoom. Een fase 2-studie begint eind deze week in de VS. De eerste resultaten zullen er tegen september zijn.

Sinds de opstart haalde het bedrijf een kleine 20 miljoen euro kapitaal op. De aandelen zijn in handen van onder andere LRM, PMV, Désiré Collen en Forbion Capital.

Die laatste is ook aandeelhouder van Argen-X, dat mogelijk nog voor de zomer enkele tientallen miljoenen euro ophaalt. Ook Promothera, gespecialiseerd in stamceltherapie voor leverziektes, bekijkt de optie van een beursgang. ‘Genticel heeft iets op gang gebracht’, zegt een sectorkenner. ‘Meerdere biotechbedrijven zijn opeens de beursoptie beginnen bekijken. Het is snel gegaan.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud