Advertentie

Biotechbedrijf Argen-X voert offensief in aanloop naar beursgang

Argen-X gebruikt anitlichamen van kameelachtigen zoals lama's voor het ontwikkelen van geneesmiddelen. ©IMAGEGLOBE

Het biotechbedrijf Argen-X, dat een beursgang in Brussel voorbereidt, heeft een grote onderzoekssamenwerking gesloten met Shire. Het Britse farmahuis wordt meteen ook aandeelhouder.

Argen-X is een nieuwsoffensief aan het plaatsen. Vorige week nog kondigde het bedrijf een deal aan met het Duitse farmabedrijf Bayer en vandaag met Shire. Shire gaat de technologie van Argen-X gebruiken om nieuwe medicijnen te ontwikkelen.

Het betaalt daarvoor meteen 3 miljoen euro en injecteert bovendien 12 miljoen euro in ruil voor aandelen. Welk belang Shire daarmee verwerft, wordt niet bekendgemaakt.

Argen-X heeft volgens onze informatie plannen om nog voor de zomer vers kapitaal op te halen met een beursgang. Maar evident zal dat niet zijn, zoals sommige marktkenners vorige maand al aangaven. Argen-X staat namelijk nog niet heel ver met zijn onderzoeksprogramma's. Het verst gevorderde project moet nog de zogeheten fase2-studie beginnen, de fase waarin een medicijn voor het eerst op een aanzienlijk aantal patiënten wordt getest. Dat zou een struikelblok kunnen zijn voor investeerders. 

De samenwerkingen met Shire en Bayer zijn dan ook zeer welkom om investeerders de komende weken te overtuigen om in te tekenen op de beursgang. Hoeveel Argen-X wil ophalen, is nog niet duidelijk.

Argen-X volgt het voorbeeld van het Franse Genticel, dat opgericht werd door een Belg. Genticel maakte begin april zijn entrée op de beurs van Parijs en Brussel. Het bedrijf haalde er bijna 40 miljoen euro kapitaal op tegen 7,90 euro per aandeel, wat aan de bovenkant van de prijsvork was.

De beursgang was dus een succes maar sindsdien zit het aandeel in een sukkelstraatje. Net als Argen-X moet ook Genticel nog in een fase2-studie de werking van zijn verst gevorderde medicijn bewijzen. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud