Biotechbedrijf Bone haalt 19 miljoen op

Jean Stéphenne, sinds kort de voorzitter van Bone Therapeutics ©Thierry du Bois

Bone Therapeutics kan weer ademen. Het Waalse biotechbedrijf haalde vers geld binnen en kan er weer anderhalf jaar tegenaan.

Het bedrijf uit Charleroi heeft met de plaatsing van converteerbare obligaties 19,45 miljoen euro opgehaald. Het schuldpapier werd aan internationale en lokale investeerders via een private plaatsing verkocht. Met het extra geld heeft Bone  nu voldoende in kas om tot het einde van het derde kwartaal van 2019 voort te kunnen.

De opbrengst moet dienen om de pijplijn met celtherapieproducten verder te ontwikkelen. In de eerste plaats gaat het om Allob, een middel dat helpt bij moeilijk genezende breuken en bij spondylodese (spinal fusion).

Bone heeft amper 8 miljoen euro op zijn bankrekening staan. Zonder ingrepen is het liedje ergens in de zomer van dit jaar uitgezongen. 

De verse cashinjectie is een welkome opsteker na de opdoffer van midden december. Het biotechbedrijf moest zijn kapitaalverhoging van 8 miljoen euro opschorten omdat het Russische farmabedrijf Pharmstandard zich onverwacht terugtrok. Ook de wetenschappelijke samenwerking met de Russen werd geannuleerd.

Onlangs kwam het farmazwaargewicht Jean Stéphenne, de ex-CEO van GSK Vaccines, aan boord als voorzitter van de raad van bestuur.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud