Bone gaat samenwerken met Russen

Een onderzoekster bij Bone Therapeutics ©RV DOC

Bone Therapeutics, het bedrijf uit Gosselies dat zich toelegt op beenderceltherapie, sluit een samenwerkingsakkoord met Cellthera Pharm. Dat is de celtherapiedochter van de Russische farmagroep Pharmstandard JSC.

De twee bedrijven gaan samenwerken op het vlak van celtherapieën voor orthopedie en beenderziekten.

Mogelijk zal Bone zijn celtherapieplatformen Preob en Allob in licentie geven aan Cellthera Pharm voor de Russische Federatie en de GOS-landen. Over dit plan moet nog verder onderhandeld worden en boekenonderzoek worden gevoerd. Bone beklemtoont dat het wel nog niet zeker is of het allemaal zo ver komt.

De samenwerking zou zelfs nog verder kunnen gaan: Cellthera zou in de toekomst in het kapitaal van Bone kunnen stappen. Dat zou gebeuren in het kader van een toekomstige kapitaalronde. Of die er komt, wanneer en van welke omvang die operatie zou kunnen zijn, zegt Bone niet.

Bone geeft in het persbericht ook een overzicht van zijn pijplijn. Daarbij ligt de focus op de verdere ontwikkeling van Allob, het allogeen celtherapieplatform, voor verschillende aandoeningen. Allob wordt momenteel getest in twee Fase 2-onderzoeken, respectievelijk voor botbreuken die traag genezen en 'spinal fusion', het aan elkaar bevestigen van enkele ruggenwervels. 

Het andere platform, Preob, wordt wel nog in Fase 3 getest voor osteonecrose van de heup. In de tweede helft van 2018 verwacht Bone interimresultaten van dit onderzoek. Voor Preob heeft Bone trouwens onlangs een licentie-overeenkomst gelsoten met Asahi Kasei voor de ontwikkeling en commercialisering in Japan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud