Advertentie

Bone Therapeutics dringend op zoek naar potentiële partners

©DB60042600

Bone had eind september nog amper 9,3 miljoen euro op de bankrekening staan. Als er geen extra centen binnenkomen, is het geld eind maart op.

Dankzij een lening van de Europese Investeringsbank (EIB) slaagt Bone Therapeutics erin het hoofd boven water te houden.

Het bedrijf ontwikkelt celtherapie om botbreuken en -aandoeningen te behandelen. Het zit nog in de onderzoeksfase. Het meest gevorderde product (ALLOB) zit in fase 2b. Dat betekent dat de kosten oplopen, terwijl er nog geen inkomsten tegenover staan.

Bone Therapeutics rekent voor het volledige jaar op een cashburn van 16 à 18 miljoen euro. Met de resterende centen denkt het management de activiteiten te kunnen voortzetten tot het einde van het eerste kwartaal van 2022.

18 miljoen
Bone Therapeutics rekent voor het volledige jaar op een cashburn van 16 à 18 miljoen euro

Eind september stond nog maar 9,3 miljoen euro op de bankrekening. Dat is inclusief de 8 miljoen euro - een eerste tranche van een lening - die het al kreeg van de EIB.

Bone Therapeutics moet dus dringend op zoek naar extra geld. Het zegt in gesprek te zijn 'met potentiële partners om de businessopportuniteiten met ALLOB te exploreren’.

Ook de strategische opties voor het volledige bedrijf worden onder de loep genomen. Eerder dit jaar werd Bone benaderd met een fusievoorstel door het Franse biotechbedrijf Hybrigenics.

‘Als alternatief voor die onderhandelingen zijn we van plan een derde partij aan te stellen om partnerschappen en fusies/overnames te exploreren’, klinkt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud