Bone Therapeutics kan voort tot september 2019

Thomas Lienard, de CEO van Bone Therapeutics ©Anthony Dehez

De Waalse specialist in celtherapieën voor botaandoeningen had eind vorig jaar maar 8,4 miljoen euro meer in kas, maar heeft zijn middelen intussen aangevuld met de uitgifte van converteerbare obligaties.

In maart liet Bone Therapeutics weten dat het 19,45 miljoen euro had opgehaald met de private plaatsing van converteerbare obligaties. Het Waalse bedrijf verwacht dit jaar tussen 15 en 16 miljoen euro te zullen verbruiken. Tegen dat tempo zou Bone voldoende middelen in kas moeten hebben om verder te kunnen tot het einde van het derde kwartaal van 2019.

Bone heeft nog geen middel op de markt en heeft dus beperkte inkomsten. De omzet bedroeg in 2017 4,2 miljoen euro, maar daar stonden operationele uitgaven tegenover van 16,5 miljoen euro. Hierdoor was er een bedrijfsverlies van 12,3 miljoen euro. Voeg daar nog financiële kosten bij en Bone beëindigde het jaar met een nettoverlies van 12,8 miljoen euro.

Het is nu vooral uitkijken naar de verdere onderzoeksresultaten van Allob, een celtherapie die de groei van botten bevordert. Het middel wordt momenteel voor twee toepassingen getest: spondylodese (spinal fusion of het aan elkaar vastzetten van enkele wervels) en botbreuken die moeilijk genezen.

Voor het Fase 2 onderzoek rond ‘spinal fusion’ kon Bone al hoopgevende tussentijdse resultaten bekendmaken. De definitieve resultaten worden midden dit jaar verwacht. De Fase 1/2a-studie rond moeilijk genezende breuken werd vervroegd afgesloten na positieve tussentijdse resultaten. Bone bereidt momenteel een ruimere Fase 2B-studie voor.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud