Bone Therapeutics klopt bij overheid aan voor vers geld

Het aandeel Bone Therapeutics is sinds de IPO in 2015 drie kwart van zijn waarde verloren ©Laurie Dieffembacq

Een kapitaalinjectie van de Waalse en federale overheid en verse schulden - tegen wurgrente - moeten de lege kas van de celtherapiespecialist weer een beetje spijzen.

Bone Therapeutics   haalt vers geld op. Dat is broodnodig, want bij het biotechbedrijf is de bodem van de kas al weer in zicht. 'We kunnen nog voort tot eind 2019', liet voorzitter Jean Stéphenne in maart na een eerder geldronde weten. 

Comfortabel is dat niet: biotechbedrijven zijn zolang er geen commerciële producten op de markt zijn per definitie verlieslatend, aangezien er tegenover de zware kosten voor onderzoek geen recurrrente inkomsten staan. 

En die recurrente inkomsten zijn voor Bone veraf, na zwaar teleurstellende onderzoeksresultaten eind vorig jaar voor het verst gevorderde onderzoek: de botceltherapie tegen aftakeling van de hoop bleek niet te werken. De beurskoers is tegenover de 16 euro waartegen het aandeel begin 2015 op de Brusselse beurs debuteerde met zo'n drie kwart gezakt. Dat maakt een kapitaalronde bij aandeelhouders die doorgaans al flink geld op hun investering verloren hebben, geen aantrekkelijke optie. 

Recent was er wel een bescheiden opsteker, met bemoedigende prille onderzoeksresultaten voor celtherapiemiddel ALLOB bij het bevorderen van wervelfusie. Met die opsteker als rugdekking hoopt Bone nu bij een klein clubje grote beleggers vers geld op te halen. In de eerste plaats klopt de groep uit het Henegouwse Gosselies aan bij de overheid. 

De Waalse investeringsmaatschappijen SRIW en Sambrinvest hebben samen met de federale overheidsholding FPIM al aangekondigd minstens 2 miljoen zullen inbrengen. De Waalse en federale overheidsvehikels controleren nu al respectievelijk 9,9 en 6,4 procent van het kapitaal. Met die overheden als 'hoeksteeninvesteerders' hoopt Bone via een private plaatsing 5 miljoen op te halen. 

Daarnaast haalt Bone 3,5 miljoen op via de uitgifte van achtergestelde obligaties bij verzekeraars. Dat gebeurt gelet op het hoge risicoprofiel wel tegen een stevig prijskaartje: Bone betaalt 8 procent rente, een wurgtarief in deze tijden van nulrentes

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud