Advertentie

Bone Therapeutics maakt zich op voor beursgang

Bone Therapeutics is gespecialiseerd in regeneratieve geneeskunde. ©Thierry du Bois

Het Waalse biotechbedrijf Bone Therapeutics heeft twee banken gemandateerd om zijn beursgang in goede banen te leiden. Het wil enkele tientallen miljoenen euro ophalen.

Bone Therapeutics stelde volgens onze informatie Bank Degroof en een Franse tussenpersoon aan om de operatie te begeleiden. Dat er een Franse partij aan boord is, lijkt erop te wijzen dat Bone Therapeutics - net als Cardio3 Biosciences en Genticel - voor een dubbele notering gaat in Brussel en Parijs. Het Waalse biotechbedrijf wil tot ongeveer 30 miljoen euro ophalen, klink het. De beursgang zou nog dit jaar kunnen plaatshebben of uiterlijk begin volgend jaar.

Bone Therapeutics is een spin-off van de Brusselse universiteit ULB. Het bedrijf is actief in regeneratieve geneeskunde. Het is met de laatste patiëntenproeven gestart voor een medicijn tegen botziektes. Het zit daarmee in dezelfde fase als Cardio3.

In het kapitaal van Bone Therapeutics zitten private investeerders, maar ook een reeks institutionele partijen waaronder de Waalse investeringsmaatschappijen SRIW en Sambrinvest, Bois Sauvage, het BAMS Angels Fund en de durfkapitaalfondsen Nausicaa Ventures, Theorodus en Life Science Research Partners.

Bone Therapeutics zou het vierde biotechbedrijf zijn dat sinds de zomer van vorig jaar de stap zet naar de beurs. Cardio3 (juli 2013), Genticel (april 2014) en Argen-X (juli 2014) gingen hun Waalse sectorgenoot al voor.Gedelegeerd bestuurder Enrico Bastianelli van Bone Therapeutics wou geen commentaar kwijt over de beursgang.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud