Bone Therapeutics zoekt vers geld

©Bone Therapeutics

Het biotechbedrijf heeft dringend geld nodig om zijn onderzoek te financieren, en geeft converteerbare obligaties uit.

Bone Therapeutics  begon dinsdagavond investeerders warm te maken voor de uitgifte van converteerbare obligaties. Hoeveel miljoen het Waalse bedrijf daarmee wil bijeen sprokkelen, is niet duidelijk. 

Het biotechbedrijf kan de kapitaalinjectie goed gebruiken. Bone heeft nog amper 8 miljoen euro op de bankrekening staan. Zonder ingrepen zou het liedje van Bone ergens in de zomer van dit jaar uitgezongen zijn. 

Russen haken af

Eind december leek het bedrijf nochtans uit de penarie geholpen te worden door het Russische farmabedrijf Pharmstandard, de Waalse en de federale investeringsmaatschappijen SRIW en FPIM. Een kapitaalverhoging van 8 miljoen euro leek beklonken, tot de Russische partner zich in extremis - om nog onduidelijke redenen - terug trok. Het management tapt nu uit een ander vaatje, en zoekt zijn heil in converteerbare obligaties. 

Bone is gespecialiseerd in celtherapie of regeneratieve geneeskunde. Het cultiveert cellen in een labo die vervolgens - bewerkt - weer in het lichaam worden gebracht om botziektes te genezen. Het richt zich met het product Preob bijvoorbeeld op patiënten met osteonecrose aan de heup, een zeldzame ziekte waarbij de heup afbreekt. Allob is dan weer bestemd voor breuken die al drie tot zeven maanden niet genezen. Chirurgen testen het ook om te zien of het de slaagkansen van een spinale fusie - waarbij twee wervels aan elkaar worden gehecht - kan verbeteren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud