Boomend ArgenX zit op ruim half miljard cash

Tim Van Hauwermeiren, de topman van ArgenX (rechts achteraan). ©Dieter Telemans

Het Gentse biotechbedrijf ArgenX, een van de sterren op de Brusselse beurs, begint comfortabel aan 2019.

Eind vorig jaar zat ArgenX op 564,6 miljoen euro cash, luidt het in het jaarrapport van het bedrijf

Dat is fors meer dan eind 2017 en voornamelijk toe te schrijven aan de kapitaalrondes die de Gentenaars vorig jaar doorvoerden. Daarbij kwam 240 miljoen euro extra in het laatje. 

ArgenX maakte vorig jaar ook stevig meer kosten om zijn onderzoek en groei te ondersteunen, maar die blijven relatief bescheiden in het licht van wat er op de bankrekening staat. Er ging 110 miljoen euro de deur uit, voornamelijk naar onderzoek en ontwikkeling. 

Stevige buffer

Daarmee gaat ArgenX met een behoorlijk stevige buffer 2019 in. Bij een biotechbedrijf dat nog geen product op de markt heeft, is vooral de verhouding tussen de cashberg en de kosten een belangrijke graadmeter voor beleggers. 

ArgenX is een van de steraandelen op de beurs van Brussel: beleggers achten het vandaag 4,3 miljard euro waard, ruim het viervoudige van goed een jaar geleden. Het biotechbedrijf kon in 2018 uitpakken met goede onderzoeksresultaten naar geneesmiddelen tegen onder meer bloedkanker en auto-immuunziekten. 

4
Beurswaarde
De beurswaarde van ArgenX ligt bijna vier keer hoger dan een jaar geleden.

Dat ontging de Amerikaanse farmagigant Johnson & Johnson niet. Die legde via zijn Belgische dochter Janssen eind vorig jaar 300 miljoen op tafel voor een licentie op het bloedkankeronderzoek van ArgenX én nam een belang van 4,7 procent in ArgenX, tegen iets meer dan 100 euro per aandeel.

ArgenX leed vorig jaar een nettoverlies van 66,6 miljoen euro. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud