opmerkelijk

Canadezen investeren 20 miljoen in Portugese wietkwekerij

De kweek van cannabis voor medicinaal gebruik zit wereldwijd in de lift. ©Photo News

Tilray, een specialist in medicinale cannabis, gaat 24 miljoen dollar (20 miljoen euro) investeren in een kwekerij en verwerkingsfabriek in Portugal. Het bedrijf verwacht dat de vraag naar medicinale cannabis zal stijgen naar 10 miljoen patiënten in Europa.

De Canadese groep Tilray produceert al jaren cannabis voor medicinaal gebruik en heeft als enige Noord-Amerikaanse bedrijf een vergunning om naar Europa te exporteren. Nu wil het bedrijf ook hier voet aan de grond krijgen.

Tilray heeft een licentie van de Portugese regering om een grote kwekerij en verwerkingsfabriek neer te poten in Cantanhede in het noorden van het land. Van daar uit kunnen de producten naar andere Europese landen gedistribueerd worden.

De Canadezen kozen naar eigen zeggen voor Portugal omdat het land 'het ideale klimaat heeft om cannabis te kweken en over hooggeschoolde werknemers beschikt'.

In Europa is medicinaal gebruik van cannabis nog sterk gereguleerd. In Nederland heeft één bedrijf, het Friese Bedrocan, een monopolie voor de kweek. Het verkoopt zijn producten aan een overheidsstichting en exporteert ook naar andere landen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud