Cardio3 broedt op kapitaalronde

Christian Homsy, de CEO van Cardio3 Biosciences. ©Lieven Van Assche

Het Waalse biotechbedrijf Cardio3 Biosciences broedt (opnieuw) op een kapitaaloperatie. Het wil minstens 15 miljoen ophalen via privé-investeerders of de beurs. Dat vernam De Tijd.

Cardio3 Biosciences probeerde enkele jaren geleden al de stap naar de beurs te zetten, maar gaf die plannen op door het klimaat op de financiële markten en de beperkte appetijt van beleggers. ‘We hebben de markt afgetoetst en informele gesprekken gevoerd met institutionele investeerders. Maar een publieke geldophaling lijkt wat te risicovol’, zei financieel directeur Patrick Jeanmart toen. De operatie werd voor minstens een jaar uitgesteld. ‘Maar uitstel is geen afstel’, stelde Jeanmart.

Vorig jaar zag het even naar uit dat een fusie met een bedrijf op de Nasdaq in de maak was, maar dat plan verdween opnieuw naar de achtergrond.

Cardio3 Biosciences blaast zijn plannen voor een nieuwe kapitaalronde nu nieuw leven in. Volgens meerdere bronnen werkt het bedrijf op een nieuwe operatie. Die is ten vroegste voor september of oktober. Het bedrijf bewandelt twee pistes: een bijkomende private ronde of een beursgang. Cardio3 Biosciences wil minimum 15 miljoen euro ophalen. Eén bron stelt dat het Waals-Brabantse biotechbedrijf denkt aan een dubbele notering in Parijs en Brussel, maar dat kon nergens bevestigd worden. Financieel directeur Jeanmart wou gisteren geen commentaar kwijt.

Cardio3 Biosciences legt zich sinds zijn oprichting in 2007 toe op stamceltherapieën voor de behandeling van hart- en vaatziekten. Het ontstond uit de samenwerking tussen een groep cardiologen van het Onze-Lieve- Vrouwziekenhuis van Aalst en het Mayo-ziekenhuis uit Rochester in de Verenigde Staten. Het hoofdproduct van het bedrijf uit Mont-Saint-Guibert is C-Cure, waarbij stamcellen van een hartpatiënt worden geprogrammeerd zodat ze uitgroeien tot hartcellen die de hartspier herstellen. De ontwikkeling van het product zit in de laatste rechte lijn, die van de laatste patiëntentesten.

De Thrombo-connectie

Sinds zijn oprichting haalde Cardio3 Biosciences in totaal al 52 miljoen euro op: 33,6 miljoen kapitaal en 18,2 miljoen via overheidsfinanciering. Behalve de oprichters zitten onder meer Life Science Research Partners en Hunza Ventures in het kapitaal.

Life Science Research Partners is het fonds van Thrombogenics-oprichter Désiré Collen. Chris Buyse, de financieel directeur van Thrombogenics, zit in de raad van bestuur van Cardio3 Biosciences. Hunza is een Luxemburgs biotechfonds. Het heeft onder meer ook een participatie in Thrombogenics. Rudy Dekeyser, de voormalige topman van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB), zetelt eveneens in de raad van Cardio3.

Appetijt

Door de hausse op de aandelenmarkten lijkt de appetijt voor beursintroducties opnieuw aan te trekken. Dé grote operatie waarop alle ogen zijn gericht is die van Bpost. Normaal gezien start de intekenperiode op de aandelen van de postgroep eind mei, begin juni en noteert het bedrijf vanaf midden juni op Euronext Brussel.

Enkele weken geleden geraakt ook bekend dat de vastgoedonderneming Quares in de twee helft van het jaar de lancering plant van een bevak gespecialiseerd in binnenstedelijk retailvastgoed. De vastgoedgroep stelde onlangs banken aan om de operatie in goede banen te leiden. Ondertussen werken twee bevaks aan een kapitaalverhoging: Leasinvest en Retail Estates. Beide operaties zijn normaal gezien nog voor de zomer gepland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud