Cardio3 heeft 30 miljoen in kas

Christian Homsy, CEO van Cardio3 Biosciences, kijkt hoopvol naar de toekomst in het bedrijfslabo in Mont-Saint-Guibert. ©LAURIE DIEFFEMBACQ

Cardio3 Biosciences, het Waalse biotechbedrijf gespecialiseerd in de behandeling van hartaandoeningen, ziet zijn cashvoorraad oplopen tot 30,3 miljoen euro, voldoende om het onderzoek tot midden 2016 te financieren.

Cardio3 Biosciences zit in de laatste onderzoeksfase voor C-Cure, een product dat hartfalen kan tegengaan. Het bedrijf beschikte eind 2014 over 30 miljoen cash, wat voldoende moet zijn om het onderzoek rond C-Cure tot de eerste helft van 2016 te financieren. Eind 2013 bedroeg de cashvoorraad van het bedrijf nog 22,1 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarresultaten.

Het biotechbedrijf maakte in 2014 een nettoverlies van 16,5 miljoen euro, iets hoger dan het nettoverlies in 2013. Dergelijke verliezen zijn niet onlogisch in de biotechsector, waar traditioneel tegenover omvangrijke onderzoekskosten weinig of geen omzet staat.

Cardio3 haalde de voorbije tijd veel geld op. Het bedrijf kreeg in februari nog 32 miljoen euro door een private plaatsing bij Amerikaanse en Europese investeerders. In juni 2014 voerde Cardio een kapitaalverhoging van 25 miljoen euro door. Voordien stapten ook Chinese en Zwitserse investeerders in het bedrijf, dat sinds 2013 op Euronext Brussel en Euronext Parijs noteert.

Vermogensbeheerder Petercam verwachtte begin dit jaar dat Cardio3 vanaf 2018 winstgevend zal zijn als alles volgens schema verloopt. Maar mocht in april duidelijk worden dat C-Cure niet de gehoopte resultaten oplevert, kan dat nefast zijn voor de beurswaarde van het bedrijf. C-Cure tekent volgens Petercam namelijk voor drie kwart van de bedrijfswaarde.

Eerder deze week kondigde Cardio3 Biosciences de opening aan van een nieuwe productiesite in het Amerikaanse Rochester (Minnesota).

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud