Caroline Ven aan hoofd van farmakoepel

Caroline Ven. ©Dries Luyten

Caroline Ven gaat op 1 oktober aan de slag als CEO van pharma.be, de koepelorganisatie van de farmaceutische bedrijven in ons land.

Ze volgt Catherine Ruttten op, die in mei vertrok na zeven jaar aan het hoofd van de organisatie. Caroline Ven bevestigt het nieuws dat dinsdag door De Standaard werd gemeld.

Ven is momenteel aan de slag als CEO van de Blauwe Cluster, een samenwerkingsverband van Vlaamse bedrijven dat zich toelegt op de ontwikkeling en bevordering van economische activiteiten op zee, met als leden onder meer de baggerbedrijven DEME en Jan De Nul, de retailer Colruyt, de textielgroep Sioen, Tractebel Engineering en het groenestroombedrijf Vyncke.

Ven is econome van opleiding, begon haar carrière op de studiedienst van KBC en leidde later het economisch departement van de werkgeversorganisatie VBO. Nadien werd ze economisch kabinetschef van de christendemocratische premiers Yves Leterme en Herman Van Rompuy.

Van 2011 tot 2016 was ze gedelegeerd bestuurder van de werkgeversorganisatie Etion - het vroegere VKW. 

Columns

Caroline Ven is bestuurder bij onder meer het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek (VITO), Bank van Breda, en bij het Belgische beursgenoteerde overheidsbedrijf Bpost . Ze schrijft ook regelmatig columns in De Tijd.

Pharma.be is de federatie van de zowat 130 farmaceutische bedrijven in ons land die samen meer dan 37.000 medewerkers in dienst hebben.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud