Cashberg Argenx zwelt aan tot 3 miljard dollar

©Dieter Telemans

De Gentse biotechgroep heeft een comfortabele cashbuffer om de lancering van haar goudhaantje efgartigimod op de cruciale Amerikaanse markt klaar te stomen.

Argenx zit er warmpjes bij. Het Gentse biotechbedrijf ziet zijn cashberg oplopen 2,9 miljard dollar (2,4 miljard euro), dubbel zoveel als een jaar eerder. Dat blijkt uit de kwartaalresultaten die Argenx vrijdag publiceerde.

Argenx kan dat geld goed gebruiken. Het bedrijf bereidt de commerciële ontwikkeling voor van zijn goudhaantje efgartigimod, een middel tegen de spierziekte MG en andere auto-immuunziektes. Met een verwachte piekverkoop van 5 miljard dollar zijn de verwachtingen hooggespannen.

Maar het medicijn liep enige vertraging op. In maart gunde de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond efgartigimod geen voorsteekpas, waardoor de lancering ten vroegste in december volgt. 'We hopen patiënten nog dit jaar te bereiken', zegt CEO Tim Van Hauwermeiren in een persbericht.

Argenx moet daarom stevig investeren in de voorbereiding van de Amerikaanse launch. Van Hauwermeiren herhaalt dat de cashburn dit jaar zal verdubbelen omdat vier onderzoeken rond efgargitimod  in de laatste (en duurste) klinische testfase zitten.

We hopen patiënten dit jaar te bereiken.
Tim Van Hauwermeiren
CEO Argenx

Toch boekte Argenx in het eerste kwartaal amper verlies. Het kon zijn inkomsten fors opkrikken tot 167 miljoen dollar, tegenover 26 miljoen een jaar eerder. Dat was te danken aan een strategische samenwerking die Argenx in januari sloot met Zai Lab voor de Chinese verkoop van efgartigimod. De Chinezen gaven Argenx daarvoor een cheque van 150 miljoen dollar. Daardoor konden de Gentenaars hun nettoverlies halveren tot 40 miljoen dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud