Advertentie
Advertentie

Cobepa overweegt exit uit farmaonderzoeker BioAgilytix

BioAgilytix is een bedrijf waaraan farma- en biotechbedrijven een deel van hun onderzoek en ontwikkeling uitbesteden. ©BioAgilytix

De Belgische investeringsmaatschappij Cobepa overweegt een exit uit BioAgilytix, een Amerikaans bedrijf dat testen uitvoert voor de farma- en de biotechsector. Volgens het persagentschap Bloomberg kan de verkoop tot meer dan 2 miljard dollar opbrengen.

BioAgilytix is een CRO (Contract Research Organisation), een bedrijf waaraan farma- en biotechbedrijven een deel van hun onderzoek en ontwikkeling uitbesteden. Cobepa kocht het bedrijf eind 2018 en verkocht enkele maanden later een deel van de aandelen door.

De Belgische investeringsmaatschappij is met 52 procent nog altijd meerderheidsaandeelhouder. Het management en de Britse investeerder Caledonia, een aandeelhouder van Cobepa, zijn ook aan boord.

Die verhoudingen zouden in de komende maanden kunnen veranderen. Volgens Bloomberg mandateerde Cobepa een tussenpersoon om een verkoop te bekijken. Dat wordt ook aan De Tijd bevestigd. Het proces zit evenwel nog in een prille fase. Het persagentschap schuift een mogelijke waardering van meer dan 2 miljard dollar naar voren.

Noord-Amerika

BioAgilytix was de tweede deal van Cobepa in de VS. De Brusselse investeerder wil in Noord-Amerika zijn Europese model - investeringen op lange termijn in mature en rendabele bedrijven met groeiperspectieven - dupliceren. In Cobepa's portefeuille zitten ook Gen II, een bedrijf dat een essentiële rol speelt in de backoffice van investeringsfondsen, en Heartland Home Services, een middelgrote Amerikaanse speler in klusjesdiensten.

Sinds het zich in 2004 van BNP Paribas losmaakte, is Cobepa voor meer dan de helft in handen van de AB InBev-familie de Spoelberch. Ook de Duitse farmafamilie Boehringer en telgen van het bankiersgeslacht Benjamin de Rothschild bezitten aandelen Cobepa, net als het Britse Caledonia Investments.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud