Advertentie

Coucke koopt Lejaeghere uit bij KV Oostende

©BELGA

Marc Coucke neemt het aandelenpakket (30%) van Yves Lejaeghere in KV Oostende over. De man achter Omega Pharma is nu voor 90 procent eigenaar en wordt meteen ook de nieuwe voorzitter. Dat schrijft Sporza op zijn website.

‘Als je als Oostende-supporter bij Daikin werkt, dan word je daar al dertig jaar uitgelachen door die van Cercle, van Club, van alles en iedereen. Op maandag doe je dan geen sjaal aan, hé. Maar nu? Als je door Oostende loopt, zie je overal groen-geel-rood. Allemaal mensen die zeggen: het is eens aan ons.’

Aan het woord is Marc Coucke tijdens een interview met De Tijd enkele maanden geleden. Oostende speelde in 2013/2014 een meer dan degelijk seizoen en geraakte zelfs in de halve finales van de Beker van België. Allemaal met dank aan Coucke, die met een kapitaalinjectie de middelen verschafte om extra spelers aan te trekken waaronder Frank Berrier en Lukaku junior.

Coucke injecteerde eind augustus vorig jaar 1 miljoen euro en kreeg 60 procent van de aandelen in handen. Nu neemt hij de 30 procent over van Yves Lejaeghere voor een niet nader genoemd bedrag. De overige aandelen zitten onder andere bij bouwgroep Versluys. Lejaeghere stapt uit de dagelijkse leiding maar blijft als erevoorzitter wel verbonden met de club. Coucke neemt de voorzittershamer over.

Coucke is al van kindsbeen af supporter van Oostende. ‘Ik ga al dertig jaar naar ’t voetbal in Oostende. Soms in derde, vooral in tweede en nu eindelijk nog eens in eerste klasse. Hier wachten we al zolang op. Ik heb altijd al tegen mijn broer gezegd dat ik de club eens zou overnemen. Dat was eigenlijk een plan voor later, maar ze zaten nu in eerste en het ging niet goed. Oostende is het seizoen begonnen met 2 op 27 en toen dacht ik: het is weer njet. De transferperiode liep bijna af. Dus moest het dan gebeuren. Het was dan of nooit. En je moet geen tweedeklassers kopen en denken dat je met een vingerknip meteen in eerste zit. Dat is verdomd lastig.’

Onlangs raakte nog bekend dat Coucke metb Omega Pharma (met zijn merk Etixx) hoofdsponsor wordt van Lille OSC, de club van Divock Origi.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud