Coucke verkoopt deel van dierenfarmabedrijf

Chris Cardon, de CEO van Animalcare. ©Lieven Van Assche

Het in Londen genoteerde Animalcare verkoopt zijn groothandelstak aan Vetdis Holding, een nieuw bedrijf dat mee gefinancierd wordt door de Belgische private-equityfirma Think2Act.

Animalcare  ontvangt 2,92 miljoen euro voor zijn groothandelsdivisie Medini, blijkt uit een mededeling van het bedrijf. De leverancier van geneesmiddelen voor dieren is in handen van de ondernemer Marc Coucke en zijn kompaan Chris Cardon. Ze werden vorig jaar hoofdaandeelhouder van het Britse beursgenoteerde bedrijf via een versmelting met hun eigen bedrijf Ecuphar.

De koper van Medini, Vetdis Holding, is een vennootschap die pas afgelopen zomer werd opgericht door (de vennootschap van) Patrick Huyskens. Hij is een manager met ervaring in dierenvoeding en -verzorging en in de distributie, die eerder onder meer heeft gewerkt bij de dierenvoedingsproducent Mars. Huyskens wordt ook CEO van Medini.

Vetdis Holding wordt financieel ondersteund door Think2Act Capital. Dat is het durfkapitaalfonds van enkele ex-werknemers van KBC die ook bij de bank al actief waren in durfkapitaal. De vier partners in het fonds zijn Filip Lesaffer, Jo Breesch, Koen Verhelst en Pieter Walravens. De investeerder heeft volgens informatie op zijn website al voor meer dan 80 miljoen euro geïnvesteerd in 25 bedrijven.

Chris Cardon, de CEO van Animalcare, zegt dat de verkoop past in de doelstelling om meer te focussen op de farma-activiteiten met een hogere toegevoegde waarde. Het geld zal worden gebruikt om de schulden af te bouwen en voor productontwikkeling, ‘zowel organisch als via acquisities’.

Medini was in 2017 goed voor een brutobedrijfswinst (ebitda) van 0,3 miljoen pond op een omzet van 23,9 miljoen pond.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect