Coucke ziet toekomst in vergeethoekje van de beurs

©Dieter Telemans

Na investeringen in farmabedrijf Mithra en bouwgroep Versluys, heeft Marc Coucke nu interesse in Pharco. Dat is een Brussels farmabedrijfje dat in een vergeethoekje op de Brusselse beurs noteert.

Dat schrijft Le Vif. Coucke heeft Pharco 1,5 miljoen euro toegestopt, onder de vorm van een lening. Dat betekent dat hij - integenstelling tot andere deals de voorbije maanden - geen aandeelhouder wordt. Het bedrag dat Coucke uittrekt is bovendien peanuts in vergelijking met zijn investering in Mithra en Versluys.

Pharco en Coucke zijn geen onbekenden voor elkaar.Twee jaar geleden betaalde Omega Pharma het Brusselse bedrijf nog 10 miljoen euro om eigenaar te worden van een cholesterolmiddel Arterin. Pharco legt zich toe op gezondheidsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten. Het heeft onder andere producten tegen depressie en stress en middelen die bijvoorbeeld gewrichten soepel houden en kraakbeen beschermen.

Met het geld wil Pharco een klinsche studie opstarten om de werkzaamheid van dat laatste middel te testen. Pharco wil bovendien met zijn gamma de Franse markt betreden.

Pharco noteert op Euronext Brussel - op de Vrije Markt meer precies - en heeft een beurswaarde van 3 miljoen euro. Coucke breidt zo zijn invloed op de Brusselse beurs uit. Hij investeerde eerder al in Option, Fountain, Lotus Bakeries en Pairi Daiza.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud