Covidmedicijn van AstraZeneca voldoet niet

AstraZeneca hoopte met het middel te kunnen voorkomen dat wie een hoogrisicocontact had covidsymptomen zou ontwikkelen. ©Bloomberg

Een experimenteel geneesmiddel van AstraZeneca tegen Covid-19 voldoet niet aan het vooropgestelde doel van de klinische testen, meldt het Brits-Zweedse farmabedrijf.

AstraZeneca maakte eerder al bekend klinische testen te willen doen met experimentele geneesmiddelen tegen het coronavirus. De voorbije maanden werden niet-gevaccineerde volwassenen die blootgesteld waren aan een besmet persoon behandeld met het testmedicijn

Het middel met de experimentele naam 'Storm Chaser' moest voorkomen dat iemand die een eerste keer is blootgesteld aan het coronavirus, maar nog niet ziek is geworden, Covid-19 ontwikkelt. De onmiddellijke bescherming die het medicijn beloofde tegen de ziekte zou een cruciale rol kunnen spelen bij het verminderen van de impact van het virus tot iedereen immuniteit heeft opgebouwd.

Uit de resultaten blijkt dat het risico op het ontwikkelen van symptomen van Covid-19 niet significant daalde door het geneesmiddel. Het is nog onduidelijk wat AstraZeneca nu verder van plan is, maar de hoofdonderzoekers blijven erop vertrouwen dat het middel wel degelijk nut heeft in de strijd tegen het coronavirus.

Het onderzochte geneesmiddel heeft niets te maken met het goedgekeurde en op grote schaal toegediende vaccin van AstraZeneca.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud