DHL neemt magazijn farmagroep MSD over

Merck draagt MSD-magazijn over aan DHL. - AFP ©AFP

Koerierbedrijf DHL gaat het magazijn van farmabedrijf MSD in Boortmeerbeek overnemen. Ook de 92 werknemers verhuizen mee naar DHL. MSD België is de Belgische poot van de Amerikaanse farmareus Merck, die tegen eind volgend jaar 8.500 banen wil schrappen.

Dinsdagnamiddag maakte MSD België duidelijk waar het naartoe wilt met de vestiging in Boortmeerbeek, een magazijn dat instaat voor de distributie van MSD-producten. Het voortbestaan van de afdeling was onzeker geworden, nadat de Amerikaanse farmareus Merck, moederbedrijf van MSD, begin deze maand had bekend gemaakt wereldwijd 8.500 banen te willen schrappen. 

De oplossing voor het MSD-magazijn in Boortmeerbeek bestaat uit een overdracht van het magazijn en de 92 werknemers aan koerierbedrijf DHL, en meer specifiek aan haar afdeling DHL Supply Chain. Het pakjesbedrijf zal vanaf nu instaan voor de globale verdeling van MSD-producten, ten vroegste vanaf 1 november. 

Volgens Stefan Junqué van Merck is de keuze voor DHL evident. 'De afdeling DHL Supply Chains heeft specifieke ervaring in het leveren van geneesmiddelen en vaccins aan patiënten over de hele wereld. En met deze zet volgen we de strategie van ons moederbedrijf, namelijk om ons op onze kerntaken te concentreren.'

Voor de werknemers verandert er volgens Junqué niets. 'Zij blijven werken onder hetzelfde CAO 32 Bis, waardoor er qua arbeidsvoorwaarden niets verandert. Bovendien komen zij nu terecht in een internationale groep met veel expertise, die in het magazijn nog andere klanten kan aantrekken dan alleen MSD België.' 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud