Advertentie
Advertentie

Dubbelslag Coucke en Waterland via Arseus

Marc Coucke. ©BELGA

Marc Coucke en het investeringsfonds Waterland slaan dankzij een uitbetalingsafspraak van 2009 een dubbelslag naar aanleiding van de volledige exit van de private-equitygroep uit Arseus, dat medische tools en producten verkoopt.

Waterland verkocht gisteren heel zijn belang (26,67%) in Arseus aan institutionele beleggers. De 8,36 miljoen aandelen vonden een koper tegen 35 euro per stuk. De private-equitygroep casht dankzij de operatie bijna 293 miljoen euro.

Maar dat is niet alles. Want Waterland en Coucke slaan een dubbelslag. Het zit zo: Waterland kocht eind 2009 25,1 procent van Arseus tegen 8 euro per aandeel. Het kocht de aandelen van Omega Pharma en Coucke met de belofte boven op die 8 euro een bonus van maximaal 2,75 euro per aandeel te betalen wanneer het uit Arseus zou stappen. Dat uitbetalingsmechanisme trad met de deal van gisteren in werking. De 7,83 miljoen aandelen die in 2009 van eigenaar wisselden, leveren dus een bonus van (maximaal) 21,5 miljoen op.

Die bonus vloeit naar Coucke en Omega Pharma, dat begin 2012 door niemand minder dan Waterland en Marc Coucke van de beurs werd gehaald. Ze profiteren dus ook onrechtstreeks van de Arseus-exit van Waterland. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud