E&Z Bebig lanceert nieuwe lader voor implantaten

©Eckert & Ziegler Bebig

De specialist in kankerbehandeling Eckert & Ziegler Bebig brengt een nieuw toestel op de markt om implantaten op te laden. De SagiNova kreeg alvast groen licht in de Verenigde Staten, de belangrijkste markt voor brachytherapie.

Bij brachytherapie worden tumoren aangepakt via bestraling door een klein implantaat. Doordat het implantaat vlakbij de tumor of het aangetast orgaan wordt geplaatst, is de straling efficiënter. Brachytherapie kan permanent of tijdelijk worden toegepast. Tijdelijke brachytherapie wordt vooral gebruikt om gynaecologische aandoeningen te behandelen.

Dergelijke implantaten moeten echter een passende lading krijgen en daarvoor heeft Eckert & Ziegler Bebig nu een nieuw toestel ontworpen: de SagiNova, waarvan de naam verwijst naar de Latijnse woorden sagitta (pijl) en novum (nieuw). Het bedrijf stelt de SagiNova de komende dagen voor op het ESTRO Forum, de jaarlijkse conferentie van de European Society for Radiotherapy & Oncology die vrijdag in Barcelona van start gaat. De SagiNova kan naar keuze worden uitgerust met een cobalt-60 of een iridium-192 bestralingsbron.

Voor de SagiNova heeft E&Z Bebig alvast de goedkeuring gekregen van de Amerikaanse gezondheidswaakhond FDA (Food and Drug Administration). Niet onbelangrijk want Noord-Amerika is de grootste homogene markt voor brachytherapie. Bijna 40 procent van alle bestralingsapparatuur ter wereld is geïnstalleerd in de VS.

In het persbericht van E&Z Bebig staat nog een opmerkelijk cijfer: per 100.000 inwoners ontwikkelen 25 procent meer mensen kanker in de Verenigde Staten dan in Europa.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud