Eckert & Ziegler tipt op sterk vierde kwartaal

Implantaten voor de behandeling van prostaatkanker - Foto Eckert & Ziegler Bebig ©Foto Eckert & Ziegler

De specialist in kankerbehandeling Eckert & Ziegler Bebig heeft in de eerste negen maanden van het jaar meer winst behaald ondanks een gevoelige omzetdaling. Het vierde kwartaal zou een sterke verkoop moeten opleveren.

Eckert & Ziegler Bebig, dat implantaten maakt om tumoren mee te bestralen, zag in de eerste negen maanden de omzet 2,8 miljoen euro of 13 procent dalen tot net geen 19 miljoen euro. Van die daling is ongeveer 1,5 miljoen euro een gevolg van de stopzetting van de verkoop van lagemargeproducten in Frankrijk.

De brutowinst kende een gelijkaardige evolutie als de omzet en belandde 12,9 procent lager op 10,7 miljoen euro. De bedrijfswinst ging echter lichtjes (+2,7%) hoger tot 2,2 miljoen euro. Het bedrijf snoeide in de verkoop- en administratieve kosten en kende ook een meevaller: de betaling van een schikking. De nettowinst bedraagt na negen maanden 1,0 miljoen euro, wat 10,1 procent meer is dan een jaar eerder.

Eckert & Ziegler Bebig, dat recent twee overnames in de Verenigde Staten aankondigde, verwacht dat het vierde kwartaal sterk wordt, met een significant hogere verkoop dan in de voorgaande kwartalen van 2013. Rekening houdend met opstartkosten voor de overgenomen activiteiten in de VS verwacht het management voor het hele jaar een operationele winstmarge tussen 15 en 18 procent. De omzet zou net onder 30 miljoen euro stranden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud