Eindspurt goudhaantje verdubbelt cashburn Argenx

Argenx-CEO Tim Van Hauwermeiren. ©Thomas Sweertvaegher/ID

Het Gentse biotechbedrijf zag het voorbije jaar de kosten oplopen tot 475 miljoen euro, maar beschikt over een comfortabele cashbuffer van intussen 2,5 miljard.

Het is een ijzeren wetmatigheid in de biotech: het onderzoek en de ontwikkeling van kandidaat-geneesmiddelen kosten handenvol geld, en al zeker naarmate de finish in zicht komt.

Het Gentse biotechbedrijf Argenx zag vorig jaar de kosten klimmen tot 475 miljoen euro, in vergelijking met 262 miljoen euro eind 2019, blijkt uit de donderdagochtend gepubliceerde jaarresultaten van 2020.

Tegelijkertijd zag Argenx de cashberg, cruciaal om alle lopende onderzoeken te kunnen financieren, in de loop van vorig jaar aandikken tot 1,6 miljard euro, tegenover 1,3 miljard euro eind 2019. En dat dus nog zonder de even succesvolle als omvangrijke geldronde van 1 miljard vorige maand mee te tellen.

Die cashbuffer van intussen zo'n 2,5 miljard euro is comfortabel én nuttig. In het communiqué over de jaarresultaten geeft het Gentse biotechbedrijf aan dat de cashburn in de loop van dit jaar verder zal stijgen en zowat zal verdubbelen. Tot rond 800 miljoen euro schatten analisten.

Al ruim 100 mensen zijn bezig met de commerciële uitrol van efgartigimod op de Amerikaanse markt, en dat gaat eind dit jaar richting 200.
Tim Van Hauwermeiren
Argenx-CEO

Dat heeft veel te maken met de verwachte lancering van zijn goudhaantje efgartigimod (een kandidaat-behandeling voor onder meer de zeldzame spierziekte myasthenia gravis, red.) later dit jaar op de cruciale Amerikaanse markt en de daarmee gepaard gaande uitrol van een commerciële organisatie. 'Daar zijn intussen al ruim 100 mensen mee bezig, en dat gaat richting 200 eind dit jaar', liet CEO Tim Van Hauwermeiren vorige maand weten.

Argenx kreeg op dat front eerder deze week een tegenvaller te slikken. De Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA, de poortwachter tot 's werelds lucratiefste markt, zal pas ten vroegste op 17 december zijn oordeel vellen over efgartigimod.

Die kandidaat-behandeling is het fundament van de miljardenwaardering van Argenx, dat is doorgestoten tot de Europese biotechtop. De Gentenaars hebben op dit moment rond het goudhaantje vier vergevorderde beloftevolle onderzoeken lopen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud