Ergon stapt in Duitse tandartsenketen Fair Doctors

Fair Doctors Gruppe omvat twintig tandartsenpraktijken. ©Hollandse Hoogte / Mark Kuipers

Het investeringsfonds Ergon staat op het punt te investeren in Fair Doctors Gruppe, een kleine Duitse keten van tandartsenpraktijken. De prijs van de transactie is niet bekend.

Fair Doctors Gruppe werd begin deze eeuw opgericht en telt 20 tandartsenpraktijken. Het was tot nu toe in handen van de familie Schulte. De praktijken liggen onder meer in Bonn, Duisburg, Keulen, Essen, Leverkusen en Mönchengladbach. De financiële cijfers van het bedrijf zijn niet bekend.

De deal is nog niet volledig beklonken en moet nog goedgekeurd worden door de lokale mededingingsautoriteiten. Bij het investeringsfonds was niemand bereikbaar voor commentaar.

Bakkerijgroep

Het is de eerste rechtstreekse investering van Ergon dit jaar. De vorige dateert van eind december. Het Belgische investeringsfonds - ontstaan in de schoot van de holding GBL van de families Frère en Desmarais - kocht toen de Italiaanse bakkerijgroep Millbo.

Ergon bracht dit jaar ook zijn belang in Svt, een Duitse specialist in brandpreventie, onder in een nieuw vehikel. De participatie die eerder in het derde Ergon-fonds zat, verhuisde naar Ergon svt Long Term Value Fund. Dat werd gespijsd met 270 miljoen euro, onder leiding van het Britse Pantheon Ventures.

Intussen werkt Ergon aan een vijfde fonds. Het wil meer dan 580 miljoen euro - de omvang van zijn vierde fonds - ophalen om overnames te doen.

Duitse tandartsen

Ook Gimv is in Duitsland actief in de tandheelkunde. Het investeerde drie jaar geleden in GPNZ (Gesellschaft für Praxisnachfolge in der Zahnmedizin), een tandheelkundig platform in Duitsland.

Begin deze maand verwierf Gimv een groter belang in dat bedrijf. Er vond enerzijds bij GPNZ een kapitaalverhoging plaats. Anderzijds nam Gimv de aandelen van mede-investeerder Cannonball en van medeoprichter Marcus Geier over.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud