ETheRNA ontvangt 1 miljoen voor kankeronderzoek

Professor Kris Thielemans van het UZ Brussel, de uitvinder van TriMix, een behandeling tegen kanker. ©Saskia Vanderstichele

ETheRNA krijgt 1 miljoen euro van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) voor zijn kankeronderzoek. Het bedrijf, een spin-off van de VUB, werkt aan immuuntherapie, een beloftevolle behandeling voor kankerpatiënten.

'Een drievoudige boost', zo omschreef CEO Dirk Reyn de behandeling van eTheRNA tegen kanker in 2016. Intussen haalde de spin-off van de VUB zo'n 30 miljoen euro op. Het VLAIO voegt daar nu nog 1 miljoen euro aan toe.

30 miljoen
eTHeRNA haalde reeds 30 miljoen euro op. Het VLAIO voegt daar nu nog 1 miljoen aan toe.

ETheRNA ontwikkelt TriMix, dat cellen van kankerpatiënten 'herprogrammeert' zodat ze de kankertumor aanvallen. Het bedrijf is in juni gestart met een test op mensen met melanoom (huidkanker). In de komende twaalf maanden zal er ook een studie bijkomen voor patiënten met borstkanker.

UZ Brussel

TriMix, dat verschillende behandelingen combineert waardoor het ook meer kans heeft om kanker te genezen, is ontstaan in de labo's van professor Kris Thielemans in het UZ Brussel. In 2013 richtte hij een bedrijf op, zodat hij de behandeling kon verspreiden.

Dirk Reyn, die al nieuwe geneesmiddelen lanceerde bij Janssen, AstraZeneca en Movetis, werd in 2016 aangetrokken als CEO. Hij trok investeerders aan, zoals Fund+ van Désiré Collen, de Participatie Maatschappij Vlaanderen (Pmv) of nog LSP Life Sciences Partners. Ook het Boehringer Ingelheim Venture Fund en Omega Funds uit Boston financierden eTHeRNA al.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n