Evelyn du Monceau zwaait na 36 jaar af bij UCB

Evelyn du Monceau. ©Dieter Telemans

Tijdens haar vier jaar voorzitterschap verzekerde de Solvay-nazate de opvolging van de huidige generatie blockbusters bij de farmagroep.

Evelyn du Monceau zal op de algemene vergadering van 29 april 2021 afzwaaien als voorzitster van UCB . Ze zal dan met 70 jaar de leeftijdslimiet voor bestuurders bij de biofarmaciegroep bereikt hebben. Du Monceau zetelde sinds 1984 in de raad van bestuur.

Du Monceau wordt opgevolgd door Stefan Oschmann. De 63-jarige Duitser is nu nog CEO van de traditierijke Duitse farmagroep Merck. De belangen van de controlerende stichtersfamilie Janssen blijven verzekerd via Fiona du Monceau. De 42-jarige dochter van Evelyn wordt vicevoorzitter.

Du Monceau wordt opgevolgd door Stefan Oschmann. De 63-jarige Duitser is nu nog CEO van de traditierijke Duitse farmagroep Merck.

Du Monceau, haar echtgenoot Diego is voorzitter van ING België, is geboren als Evelyn Janssen. Haar grootvader Emmanuel was de eerste topman van UCB, dat zelf in 1928 als een soort spin-off van de chemiereus Solvay ontstaan is. Haar grootmoeder Paule Van Parys was een kleindochter van Ernest Solvay, in 1863 de oprichter van de gelijknamige chemiereus.

De voorbije vier jaar tekende du Monceau als voorzitter samen met CEO Jean-Christophe Tellier voor een solide parcours. Met een beloftevolle portefeuille geneesmiddelen in de pijplijn lijkt de opvolging van de huidige sterkhouders, vooral het reumamiddel Cimzia, verzekerd te zijn. De beurskoers van UCB noteert uitgerekend in het jaar van de pandemie dicht tegen een recordkoers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud