Advertentie
Advertentie

Fagron opnieuw op overnamepad

Ger van Jeveren, de ceo van Arseus ©Wim Kempenaers (WKB)

De farmagroep neemt zijn Amerikaanse sectorgenoot AnazaoHealth over. Daarmee voegt de specialist in magistrale bereidingen nu ook nucleaire bereidingen toe aan zijn gamma.

Fagron, het vroegere Arseus, gaat na de verkoop van zijn IT-dochter Corilus opnieuw op het overnamepad. Die verkoop gaf de fabrikant van apothekersgrondstoffen weer de ruimte om te groeien.

De nieuwste overname betreft het Amerikaanse AnazaoHealth, dat dit jaar een omzet van 30 miljoen dollar (26,9 miljoen euro) moet neerzetten. Het bedrijf uit Florida maakt naast bereidingen voor pijnbestrijding en klinische onderzoeken ook nucleaire bereidingen, een nieuw domein voor Fagron.

'Deze overname speelt een essentiële rol in de strategie om onze positie als wereldwijd marktleider op het gebied van magistrale bereidingen te versterken. Via AnazaoHealth zijn we ook in staat om op maat gemaakte nucleaire bereidingen te bieden', zegt ceo Ger van Jeveren van Fagron.

Overnameprijs

Hoeveel Fagron precies betaalt, wil het bedrijf niet prijsgeven. Fagron geeft wel aan dat het 6 keer de bedrijfskasstroom (ebitda) betaalt en dat de ebitda-marge overeenkomt met die van Fagron. Dat suggereert  een overnamesom van iets meer dan 40 miljoen euro. 

Fagron benadrukt dat het 40 procent van de overnamesom betaalt met eigen aandelen van minstens 40 euro per stuk. Daarnaast is 20 procent van de overnameprijs gekoppeld aan het halen van een aantal doelstelling dit jaar.

Voor het volledige boekjaar 2015 handhaaft CEO Ger Van Jeveren de prognose voor een omzet van 'minstens 500 miljoen euro', tegenover 447 miljoen in 2014. Met de overname komt Fagron makkelijker aan dat omzetdoel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud