Familie Colruyt steekt extra geld in alzheimeronderzoek

©Emy Elleboog

Het Leuvense biotechbedrijf Remynd werkt aan medicijnen tegen alzheimer en diabetes. Het haalt 12 miljoen euro extra kapitaal op.

Remynd, een spin-off van de KU Leuven, zette een medicijn op punt om de ziekte van Alzheimer te bestrijden. Muizenproeven leverden veelbelovende resultaten op. Onlangs startte het proeven op bij mensen. Eerst bij gezonde vrijwilligers en dan bij patiënten.

Remynd betreedt een mijnenveld, omdat de medische sector al jaren de tanden stukbijt op de ziekte. ‘Maar wij pakken het radicaal anders aan’, zei CEO Koen De Witte. ‘Over enkele jaren weten we of onze aanpak werkt.’

Als alles vlot verloopt, zal Remynd dit jaar ook zijn diabetesmedicijn voor het eerste op mensen kunnen testen. Remynd hoopt dat dat de ziekte geneest door de insulineproductie van de pancreas te heractiveren.

Remynd werd opgericht in 2002 en komt stilaan op toerental. Maar de klinische testen kosten geld, dus was het zaak de spaarrekening te spijzen. Het haalde in 2018 al eens 12 miljoen euro op, en doet er nu nog eens hetzelfde bedrag bovenop.

Deze financiering komt op een opwindend moment in het groeiverhaal van ons bedrijf.
Staph Leavenworth Bakali
Voorzitter Remynd

Opnieuw stoppen Korys Investments (de familie Colruyt), FPIM (federale overheid), KU Leuven, PMV (Vlaamse overheid) en BNP Paribas Fortis Private Equity geld toe. ‘Deze financiering komt op een opwindend moment in het groeiverhaal van ons bedrijf’, zegt Staph Leavenworth Bakali, de voorzitter van Remynd.

De centen plaatsen Remynd in een betere positie om onderhandelingen te voeren met potentiële farmapartners. Die zijn nodig om de volgende fases van het onderzoek mee te financieren en te begeleiden. Het werkte jaren geleden al eens samen met Roche en Novo Nordisk, maar die haakten af.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud