Familie Mestdagh pompt extra miljoenen in Kitozyme

©Dominic Verhulst/dotch.be

Het Waalse Kitozyme, waar François Blondel (ex-IBt) sins kort het roer in handen heeft, heeft 9 miljoen euro vers kapitaal opgehaald. Dat geld komt van de referentieaandeelhouders (Groep Mestdagh, Montulet-familie en SRIW)

Kitozyme ontwikkelt ingrediënten die verwerkt worden in voeding (wijn), cosmetica en medicijnen. De stoffen worden vervaardigd op basis van plantaardige stoffen, vooral champions.

François Blon­del, de voor­ma­li­ge top­man van het beurs­ge­no­teer­de IBt, nam eerder deze maand de rol van CEO over en krijgt nu de nodige miljoenen achter zich om het bedrijf verder uit te bouwen met de ontwikkeling van nieuwe producten en internationalisering.

Kitozyme telt 50 personeelsleden en haalt 'enkele miljoenen' euro omzet. 'Maar dat is nog maar het begin', zegt de topman van het weliswaar nog steeds verlieslatende bedrijf. 'We denken binnen dit en twee jaar break even te draaien.'

Sinds vorig jaar staat het bedrijf wel al op de wereldkaart dankzij het samenwerkingsakkoord met de chemiereus Clariant. Ki­to­Zy­me werd op­ge­richt in 2000 als een spin-off van de Luik­se uni­ver­si­teit. Blon­del is ook be­stuur­der bij onder meer Com­pag­nie du Bois Sau­va­ge, Sopar­tec en Na­no­cyl.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud