Financieel directeur Hyloris stapt op

Stijn Van Rompay, de topman van Hyloris, moet op zoek naar een nieuwe financieel directeur voor zijn farmabedrijf. ©Dries Luyten

Patrick Jeanmart, de financieel directeur van Hyloris, heeft het farmabedrijf verlaten. Dat gebeurt net voor de beursgang. De inschrijving op nieuwe aandelen loopt intussen als een trein.

De beursintroductie van Hyloris is, hoewel de omvang beperkt is, een zeer belangrijke gebeurtenis voor Euronext Brussel. Het farmabedrijf is de eerste nieuwkomer op de Brusselse beurs sinds de beursgang van Sequana Medical in februari 2019. De operatie is bovendien een uiting van het herwonnen optimisme van de markten na de moeilijke coronamaanden.

Naast de groeiperspectieven zijn correcte financiën een belangrijke voorwaarde om een beursoperatie te doen slagen. Net nu verlaat financieel directeur van Hyloris, Patrick Jeanmart, het bedrijf van Stijn Van Rompay.

Zijn vertrek wordt gemeld in het prospectus voor de beursgang. Jeanmart is op 15 juni opgestapt 'wegens persoonlijke omstandigheden'. Hij was nog maar anderhalve maand aan de slag bij het Luikse bedrijf. 'Het vertrek van Patrick Jeanmart is gelieerd aan een privé-aangelegenheid en staat volledig los van Hyloris. Er is en blijft een goede verstandhouding tussen Hyloris en Patrick', stelt Van Rompay.

Jeanmart zal 'overgangsdiensten' bieden aan Hyloris, om de overdracht soepel te laten verlopen. Astrid Heiremans is aangeworven als interim-CFO. Het bedrijf is ijverig op zoek naar een definitieve opvolger van Jeanmart en hoopt die na de beursintroductie aan te stellen.

Alle aandelen verkocht

De inschrijving op de 5 miljoen nieuwe aandelen die Hyloris uitgeeft, is op woensdag 17 juni begonnen en loopt tot 25 juni voor particuliere beleggers. De interesse voor de beursgang blijkt groot, want na twee dagen was op alle aandelen van het basisaanbod (5 miljoen aandelen) ingeschreven.

Vrijdagavond maakte Hyloris bekend dat nu de totaliteit van de aangeboden aandelen in principe is verkocht. Er is niet alleen ingeschreven op het basisaanbod, maar ook op de optie om dat pakket met 15 procent te verhogen én op de overtoewijzingsoptie die overeenstemt met 15 procent van het aanbod van nieuwe aandelen.

Bovendien is het aanbod nieuwe aandelen volledig afgedekt tegen het midden van de prijsvork (10-11,50 euro), dus tegen 10,75 euro per aandeel. Daarmee zou de opbrengst van de operatie volgens onze berekeningen kunnen oplopen tot 71 miljoen euro. 

De inschrijvingen kunnen ten vroegste op 24 juni worden afgesloten.

De eerste notering van Hyloris is gepland op 29 juni. Hier leest u daar meer over.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud