Advertentie

Franse biotech Graftys kiest voor Belgische make-over

©Graftys

Graftys, een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in biomaterialen, haalt 4,1 miljoen euro op en kiest voluit voor het Waalse biotech-ecosysteem.

Graftys werd in 2005 opgericht in het Zuid-Franse Aix- en-Provence, maar kiest nu heel duidelijk voor de Belgisch ‘nationaliteit’. Het bedrijf haalde 4,1 miljoen op bij vier investeerders, waarvan drie Belgen: Innovation, Noshaq (het vroegere Meusinvest) en The Club Deal. De Franse investeerder is het fonds Ouest Ventures III.

De hoofdzetel van Graftys wordt gevestigd in Gosselies nabij Charleroi. En ook de CEO is ‘made in Belgium’: het gaat om Enrico Bastianelli, de vroegere CEO van Bone Therapeutics. Volgens hem kiest het bedrijf voor een structuur die optimaal kan profiteren van ‘de beste competenties in Frankrijk en België’. De vestiging in Aix blijft behouden, maar we gaan ook profiteren van het Waalse biotech-ecosysteem’.

Graftys heeft een gamma materialen ontwikkeld om menselijk bot te vervangen. De stof wordt met een injectie aangebracht in het bot dat moet hersteld worden, waar het werkzame bestanddeel vrijkomt. Het materiaal hardt snel uit en lost daarna op naarmate het bot zich herstelt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud