Frère verkoopt steroïden aan Deutsche Private Equity

De top van GBL (vlnr): Gérard Lamarche, Albert Frère en Ian Gallienne. ©David Plas

Ergon Capital, een onderdeel van de beursgenoteerde holding GBL van Albert Frère (foto), verkoopt de Duitse-Italiaanse farmagroep Zellbios aan Deutsche Private Equity (DPE).

Zellbios is een producent van actieve farmaceutische bestanddelen, API’s in het vakjargon. Het maakt onder meer steroïden, antibiotica en kankerremmers. De farmagroep ontstond twee jaar geleden uit de fusie van het Duitse Farmazell en het Italiaanse Farmabios.

Ergon was al sinds 2007 eigenaar van Farmabios. De farmagroep realiseert een omzet van ruim 130 miljoen euro. De waarde van de transactie is niet bekend, maar tot nu toe circuleerde een prijs van ongeveer 200 miljoen.

Spaanse vis

In Spanje zit Ergon ondertussen in koopmodus. Het legde vorige week samen de private-equityreus KKR, de investeringsmaatschappij Luxempart en de familie achter de Spaanse brouwer Damm een bod van 250 miljoen euro op tafel voor de overname van het door schulden beladen Pescanova.

De bestuurders van de visserijgroep steunen het overnamevoorstel van het viertal. Maar ze moeten ook nog de banken overtuigen een kruis te maken over een groot deel van de schulden van Pescanova.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud