Fund+ (Désiré Collen) doet stap naar Spaanse biotech

Désiré Collen, oprichter van Fund+ ©Lieven Van Assche

Fund+, het investeringsfonds opgericht door Désiré Collen, investeert in het Spaanse biotechbedrijf Minoryx, dat eerder al de steun kreeg van de farmareus Roche.

Minoryx haalde onlangs 21,3 miljoen euro vers geld op. De kapitaalronde werd getrokken door Fund+. Andere Belgische investeringsfondsen (FPIM, Sambrinvest en SRIW) volgden het voorbeeld. Ze vervoegen daarmee onder andere het farmabedrijf Roche dat via zijn durfkapitaaltak Roche Venture Fund al aandeelhouder was. 

De Spanjaarden leggen zich toe op zeldzame aandoeningen aan het centraal zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). Het bedrijf heeft een medicijn (MIN-102) in ontwikkeling (fase 2) om adrenomyelonauropathie te behandelen. Die ziekte gaat gepaard met spasmes en graduele verlamming en komt meestal tot uiting tussen 20 en 40 jaar. 

Minoryx zal het geld gebruiken om het effect van MIN-102 ook in andere ziektedomeinen te onderzoeken. De kans bestaat dat Minoryx een deel van zijn activiteiten zal vestigen in Wallonië. 

Fund+ werd opgericht door Désiré Collen, de ex-topman van Thrombogenics. Fund+ investeerde de voorbije jaren voornamelijk in de Waalse biotechsector. Vorig jaar haalde het de jackpot met de verkoop van Ogeda. Het fonds trok geld aan van enkele bekende ondernemers, zoals Vic Swerts (Soudal) en Urbain Vandeurzen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect