Galapagos belooft 'veel nieuws' in 2015

CEO Onno van de Stolpe ©BELGAIMAGE

Na de verkoop van de service-activiteiten vorig jaar, belooft het biotechbedrijf dit jaar 'met een uitgebreide nieuwsstroom te komen'.

Het biotechbedrijf met zetel in Mechelen, maar een notering in Amsterdam, zag zijn gerapporteerde omzet vorig jaar dalen van 159,5 naar 108,2 miljoen euro. Dat is vooral een gevolg van de verkoop van de serviceactiviteiten. Maar ook als enkel naar de voortgezette activiteiten gekeken wordt, zakten de inkomsten van 96,6 naar 90,0 miljoen euro.

Het nettoverlies op basis van de voortgezette activiteiten liep verder op van 16,9 tot 36,6 miljoen euro. als we kijken naar de jaarcijfers die neergelegd zullen worden, ging het van een verlies van 11,0 miljoen naar een winst van 33,7 miljoen, opnieuw een gevolg van die verkoop die 67,5 miljoen opleverde.

Maar hoe zit het operationeel? 'Het management zal met aanzienlijke investeringen in R&D de verdere voortgang van het klinisch onderzoek en de progressie van de onderzoeksprogramma's mogelijk maken. Dit zal zorgen voor een uitgebreide nieuwsstroom in 2015', belooft CFO Bart Filius.

2015 zou 2014 moeten 'overtreffen zowel wat betreft het aantal als de omvang van de klinische resultaten voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, zo luidt het nog.  Geld is er nog genoeg: einde vorig jaar 198,4 miljoen, waarvan dit jaar maximumaal 130 miljoen verbruikt wordt.

'Maar dat is exclusief de te ontvangen succesbetalingen en betalingen voor licenties, waaronder 200 miljoen van AbbVie voor filgotinib' (reuma), aldus Filius. Galapagos, dat noteert in Amsterdam, meldt nog dat het vanaf 23 maart deel zal uitmaken van de Amsterdam Midcap Index.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud