Galapagos bouwt nieuwe Mechelse hoofdzetel

Biotechbedrijf Galapagos bouwt een nieuwe hoofdzetel in Mechelen. ©BLOOMBERG NEWS

Eind 2021 vestigt het biotechbedrijf zijn nieuwe internationale hoofdkantoor aan het station van Mechelen, waardoor het de komende jaren kan groeien tot 750 werknemers. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

De beurswaarde van Galapagos, een Belgisch-Nederlands biotechbedrijf, steeg midden september in één dag met 17 procent. Vandaag is het ongeveer 5 miljard euro waard, een verdubbeling in twee jaar tijd.

Dat succes is toe te schrijven aan de veelbelovende resultaten van filgotinib, een medicijn tegen ontstekingsziekten als reuma. In de hoofdzetel in Mechelen-Noord werken vandaag 350 mensen. Daar is Galapagos ondertussen bijna twintig jaar gevestigd.

24.000 m2

In een gesprek met De Tijd, in februari vorig jaar, meldde topman Onno van de Stolpe al dat Galapagos omwille van de groei naar een groter gebouw in Mechelen wou verhuizen. Omdat het bedrijf over verschillende locaties verspreid zit, wil het een nieuwbouw realiseren. Eerder deze week werd een overeenkomst gesloten voor de aankoop van een terrein achter het Mechelse station, bevestigt operationeel directeur Bart Filius in de kranten van Mediahuis.

In een eerste fase zal een gebouw van 24.000 m2 worden opgetrokken. Daarin komen niet alleen kantoren, maar ook hoogtechnologische onderzoekslaboratoria. De nieuwbouw biedt perspectieven om tegen eind 2021 uit te groeien tot een bedrijf van 500 werknemers, met de mogelijkheid om naar 750 te gaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect